Feg jägare skjuter lodjur på 12 kilo!

De säger att de värnar miljön och den så kallade balansen i vår natur. Därför så MÅSTE de bara skjuta av djur för just den anledningen. Att idag läsa om att en jägare skjutit en lodjur på 12 kilo gör mig illamående. 12 kilo? Var det överhuvudtaget ett vuxet djur? Kan ett sådant litet djur skada de rådjur som de säger sig värna (men som de också skjuter gladeligen för att då skydda balansen gällande andra djur) om?


När jag ser den här bilden så känner jag bara förakt.

Jag gillar inte jägare. De är människor som gillar att döda. Det är min bestämda uppfattning. För deras argumentation om att det är naturupplevelsen främst som de vill åt, är bara snicksnack. För vill de bara komma ut i naturen och njuta av den så behöver de inte ta geväret med sig. Det går så bra så.

Ingen kan heller inbilla mig att jakt idag är nödvändig, mer än för jägarnas eget vidriga nöjes skull. Låt naturen sköta sig själv såsom den alltid har gjort innan den blodtörstiga människan kom in i bilden. Det är människan som själv har skapat det som de kallar obalansen i naturen och det är bara ett unket argument för att få döda djur.

Men jag vet att en dag så får även de stå till svars för vad de gör. Jägare har ett sätt att argumentera som jag aldrig riktigt förstått och att då få läsa om att de nu tagit livet av ett litet lodjur på 12 kilo får mig att vilja vomera. Fegt värre!

Skäms!

Läs även andra bloggares åsikter om lodjur, jägare, feghet, dödande, naturen, intressant?

Om Jerry

Mina ord, välkommen! Visa alla inlägg av Jerry

3 responses to “Feg jägare skjuter lodjur på 12 kilo!

 • Nurse Rached

  Jag får en klump i magen och mår illa av bilden.

  men såklart, jag är ambivalent, jag äter kött. Iofs mindre och mindre, det äcklar mig med biffar där man ser muskeltrådarna och blodet som tränger fram. :(

  Har du förresten sett YouTube-klippet där Anders borg skjuter en rävunge. Eller ungräv är det kanske. Där sjönk han som en gråsten, den ende moderaten som jag upplevt som någorlunda sympatisk. Nä, jag skulle aldrig kunna skjuta ett djur, och lodjur är ju stora vackra katter och vargar är som hundar. Det är få som jagar för brödfödan, i det flesta fall rör det sig om ren nöjesjakt, jag har svårt att finna något nöje i att döda. Skulle det vara någon urinstinkt hos människan det där? Det borde isåfall gå att arbeta bort med KBT. ;)

 • Erik

  Jag måste spy.
  Flinande fega jägare som tror sig vara nåt slags hjältar när dom lyckats döda försvarslöst vackert djur.
  Usch vad äckligt

 • Jerry

  Erik: Jag kan bara hålla med dig! Det är så fegt och bilden får en att vilja spy. Fegheten personifierad.

%d bloggare gillar detta: